CARA MENAMBAH PELABURAN DENGAN ETHRADE


Pertama untuk mula melabur dalam platform ethtrade sudah pasti kita memerlukan bitcoins. Bitcoins boleh dibeli daripada penaja anda ataupun beli melalui wallet LUNO anda. 

Bagi mereka yang baru berjinak - jinak dengan bitcoins anda perlu memiliki wallet bitcoins terlebih dahulu. contohnya wallet bitcoins yang boleh digunakan adalah LUNO


Apabila anda mengakses akaun anda klik pada ikon pelaburan (no 1 seperti rajah di bawah) dan pilih standard disebelah kotak jumlah (no 2 seperti rajah dibawah). 


Anda seterusnya diminta memilih sistem pembayaran maka sila pilih BTC iaitu bitcoins seperti no 1 di bawah. Anda seterusnya akan diminta memasukkan jumlah yang anda ingin laburkan. Perlu diingat bahawa minima pelaburan adalah 10USD


Sekiranya anda memasukkan jumlah BTC yang kurang daripada 10 USD ethtrade akan mencadangkan kepada anda jumlah yang sepatutnya anda masukkan ke kotak jumlah. iaitu bersamaan dengan kadar semasa BTC pada masa itu. Jadi keutamaan anda adalah memastikan didalam wallet LUNO anda mempunyai baki jumlah BTC yang diperlukan tersebut.


Anda seterusnya boleh klik icon BUAT PORTFOLIO dan paparan seterusnya akan keluar yang menunjukkan create portfolio dan terdapat adress wallet untuk bayaran investment tersebut. 


Dari telefon pintar anda cuma perlu klik pd QR code dan akan terus dihubungkan ke LUNO Wallet jika tidak Anda seterusnya perlu buka di Luno Wallet pilih send dan pastekan Wallet adress ethtrade tadi. Setelah selesai membuat bayaran anda kembali ke akaun ethtrade anda dan klik I HAVE PAID.Selesai. Anda seterusnya dapat melihat transaksi yang anda buat di History dan rujuk Operation with ballance. Transaction anda akan pending sehingga mendapat 3 confirmation dalam blockchain.
No comments:

Post a Comment